EGIPTE
Internacional 22/10/2011

Condemnen un egipci a tres anys de presó per insultar l'Islam al Facebook

El jutge considera que va utilitzar la xarxa social per "propagar idees extremistes"

Efe
1 min

El CaireUn tribunal egipci ha condemnat aquest dissabte a Ayman Yusef Mansur a tres anys de presó per insultar l'Islam i promoure el sectarisme religiós a través de comentaris publicats en el seu compte a Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge del Tribunal del barri cairota d'Al-Asbekiya, Sharif Kamel, ha dictat sentència després de considerar-lo culpable de "perjudicar deliberadament la dignitat de l'Islam en mofar-se i menystenir-lo en el seu compte personal a Facebook", segons ha informat l'agència estatal de notícies egípcia mena.

El condemnat "va aprofitar la religió per propagar idees extremistes amb la intenció de generar sectarisme religiós i danyar la unitat nacional" i utilitzar "expressions deshonroses contra l'Alcorà, el profeta Mahoma i els musulmans", va subratllar el magistrat en la lectura del dictamen.

El 2007, encara sota la dictadura de Hosni Mubàrak, una altre home, el conegut blogaire Karim amer, ja va ser condemnat a quatre anys de presó per criticar l'Islam i al propi mandatari.

Abdel Karim Suleiman, que escrivia amb el pseudònim Karim Amer, es va convertir el febrer del 2007, quan tenia 22 anys, en el primer blogaire egipci condemnat a una pena de presó, i va ser alliberat el novembre del 2010.

stats