EGIPTE
Internacional 06/02/2011

Govern i oposició acorden crear un comitè per abordar els canvis a la Constitució egípcia

El vicepresident egipci, Omar Suleiman, s'ha reunit amb membres opositors, entre els quals dels Germans Musulmans, en el tretzè dia de protestes contra el règim

Agències
1 min
El vicepresident Suleiman amb membres opositors.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El camí cap a una llarga transició a Egipte continua el seu curs. El vicepresident egipci, Omar Suleiman, ha arribat a un acord amb representants de l'oposició i personalitats independents per crear un comitè per abordar la reforma de la Constitució. El text no permet que el vicepresident del país rellevi el president, sinó que l'única figura que pot succeir el cap de govern és el president del parlament. Si s'efectuen canvis a la carta magna egípcia, Suleiman pot arribar a presidir el govern.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vicepresident egipci s'ha reunit amb forces de l'oposició, inclosos els Germans Musulmans, per mirar de trobar una solució a la crisi que va començar amb les protestes contra el règim. Ha estat el primer cop que el règim de Mubàrak es reuneix amb el partit islamista, que és el de més pes però està prohibit al país. En aquestes converses també han participat el partit liberal Wafd, la formació d'esquerres Tagammu, grups de joves prodemocràcia que han liderat les protestes contra el règim i destacades figures independents i del món empresarial egipci.

Les reunió s'ha produït en el tretzè dia de manifestacions al Caire i ha diverses ciutats d'arreu del país per demanar que el president egipci, Hosni Mubàrak, deixi les regnes del país. Tot i les protestes, la capital del país de mica en mica reprèn la normalitat.

stats