EGIPTE
Internacional 03/02/2011

13 morts en dos dies pels enfrontaments al Caire

Els aldarulls entre seguidors i contraris al president Hosni Mubàrak es mantenen als carrers del voltant de la plaça Tahrir, escenari de les protestes contra el règim

Reuters
1 min
Un jove assegut a sobre un camió.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Els enfrontaments entre els partidaris del règim i els contraris al president egipci continuen als voltants de la plaça Tahrir del Caire, on al matí unes 10.000 persones s'han afegit als centenars de manifestants que hi han passat una altra nit acampats. Al centre de la capital, un tanc de l'exèrcit egipci s'ha dirigit contra un grup de seguidors de Mubàrak que llançaven pedres contra els manifestants. Tot i que des de dilluns vehicles de les forces armades estan situats en aquesta plaça, no ha estat fins avui que efectius militars han intervingut en els aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Almenys tretze persones han mort i centenars han resultats ferides per la violència al centre del Caire, que va començar ahir dimecres quan grups organitzats de partidaris de Mubàrak van atacar els manifestants que eren a la plaça Tahrir. Així ho ha informat la cadena de televisió qatariana Al-Jazira. Alguns protestants han denunciat que els seguidors del president egipci han rebut diners del Partit Nacional Democràtic, la formació de Mubàrak.

Enfrontaments similars però amb una intensitat més baixa s'han viscut a les ciutats més importants d'Egipte. A la segona ciutat més gran del país, Alexandria, centenars de manifestants han sortit al carrer amb pancartes contra el president egipci. 4.000 persones s'han manifestat a Suez, al nord-est d'Egipte, per reclamar a Mubàrak que deixi el poder. I a Ismailia, uns 2.000 manifestants ha protagonitzat una protesta similar.

stats