Publicitat
Publicitat

EGIPTE - PALESTINA

Conflicte palestí

Egipte obrirà de forma permanent la frontera amb Gaza a partir de dissabte

Permetrà passar totes les dones, els nens menors de 18 anys i homes majors de 49 sense visats, a més a més dels malalts i els estudiants a Egipte, segons l'agència de notícies egípcia MENA. La frontera només s'obria de forma esporàdica des del 2007, quan Hamàs va passar a governar la ciutat

Les autoritats d'Egipte reobriran de forma permanent el pas de Rafah, a la frontera amb la franja de Gaza a partir de dissabte, per consolidar la reconciliació interpalestina, segons ha informat l'agència de notícies egípcia Mena.

Segons aquesta resolució, s'aplicarà el mateix mecanisme vigent abans del 2007, que permetia l'entrada dels ciutadans palestins a Egipte a través de tots els seus passos fronterers i aeris.

El pas fronterer de Rafah, l'única sortida a l'exterior de Gaza, va ser clausurat el junt de 2001, quan el grup islamista palestí Hamàs va prendre amb la força el control de la franja, i des d'aquesta data només s'obria de forma esporàdica per permetre la sortida de malalts i l'entrada d'ajuda humanitària.

Després de la revolució egípcia que va esclatar el 25 de gener i va acabar amb el règim de Hosni Mubàrak, el nou govern egipci es  va comprometre a revisar la situació al pas de Rafah amb la intenció d'atenuar el bloqueig israelià contra la franja palestina.

La decisió adoptada avui eximeix de visat previ a les dones palestines, de totes les edats, als homes menors de 18 anys i als majors de 49.

Tampoc necessitaran visat els palestins que estudien en universitats egípcies i tots aquells que creuin Rafah per rebre tractament mèdic a Egipte.

Més continguts de