EGIPTE - PALESTINA
Internacional 25/05/2011

Egipte obrirà de forma permanent la frontera amb Gaza a partir de dissabte

Permetrà passar totes les dones, els nens menors de 18 anys i homes majors de 49 sense visats, a més a més dels malalts i els estudiants a Egipte, segons l'agència de notícies egípcia MENA. La frontera només s'obria de forma esporàdica des del 2007, quan Hamàs va passar a governar la ciutat

Jerusalem
1 min
El pas fronterer de Rafah, entre Egipte i Gaza, està tancat des del 2007, quan Hamàs va prendre el poder a la franja.

EFELes autoritats d'Egipte reobriran de forma permanent el pas de Rafah, a la frontera amb la franja de Gaza a partir de dissabte, per consolidar la reconciliació interpalestina, segons ha informat l'agència de notícies egípcia Mena.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquesta resolució, s'aplicarà el mateix mecanisme vigent abans del 2007, que permetia l'entrada dels ciutadans palestins a Egipte a través de tots els seus passos fronterers i aeris.

El pas fronterer de Rafah, l'única sortida a l'exterior de Gaza, va ser clausurat el junt de 2001, quan el grup islamista palestí Hamàs va prendre amb la força el control de la franja, i des d'aquesta data només s'obria de forma esporàdica per permetre la sortida de malalts i l'entrada d'ajuda humanitària.

Després de la revolució egípcia que va esclatar el 25 de gener i va acabar amb el règim de Hosni Mubàrak, el nou govern egipci es va comprometre a revisar la situació al pas de Rafah amb la intenció d'atenuar el bloqueig israelià contra la franja palestina.

La decisió adoptada avui eximeix de visat previ a les dones palestines, de totes les edats, als homes menors de 18 anys i als majors de 49.

Tampoc necessitaran visat els palestins que estudien en universitats egípcies i tots aquells que creuin Rafah per rebre tractament mèdic a Egipte.

stats