Internacional 23/12/2012

Els Germans Musulmans proclamen la victòria del 'sí' al referèndum sobre la nova Constitució

Els islamistes egipcis en proclamen una majoria en les dues jornades de referèndum, que s'han viscut amb divisió i crítiques d'irregularitats de l'oposició

Efe
1 min
AMB VEL CONTRA MURSI Dones amb vel, joves i grans  es manifesten a Egipte contra la deriva autoritària del president Mursi.

El CaireEls Germans Musulmans han proclamat aquest diumenge el triomf del 'sí' en el referèndum constitucional celebrat a Egipte, amb un suport del 71% dels votants en la jornada d'aquest dissabte, segons les seves dades no oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat difós a través de la seva pàgina web, els islamistes asseguren que sumades les dues jornades de votació -la primera, celebrada el 15 de desembre, i la segona, aquest dissabte– els vots favorables són del 64%, enfront del 36% contrari, sempre a l'espera de les dades oficials.

El grup al qual pertanyia el president egipci, Mohamed Mursi, fins que va arribar al poder va informar que el 'sí' havia guanyat en 16 de les 17 províncies on es va efectuar, dissabte, la segona fase de la consulta.

La consulta sobre la nova Constitució ha aprofundit la divisió entre la societat egípcia i ha aixecat crítiques de l'oposició per irregularitats. El Front de Salvació Nacional (FSN), partidari del 'no', ha criticat que la redacció del text, monopolitzada pels islamistes, retalla drets i llibertats i porta a una interpretació islamista de la llei.

stats