EGIPTE
Internacional 09/02/2011

Almenys quatre morts i desenes de ferits en aldarulls entre policia i manifestants en una zona del desert

Els fets tenen lloc a 600 quilòmetres al sud del Caire. Les mobilitzacions dels treballadors s'afegeixen a les manifestacions a la capital, Suez i Alexandria

Agències
1 min
Manifestants amb espelmes a la plaça de l'Alliberament.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys quatre persones han mort i una seixantena han estat ferides per impactes de bala en els enfrontaments entre la policia i uns 3.000 manifestants en població a l'oest d'Egipte, segons ha informat l'agència estatal egípcia i les forces de seguretat. Els fets van començar ahir i han continuat a la localitat d'Al-Kharga, a més de 600 quilòmetres al sud del Caire, en un oasi d'una zona de desert. Testimonis presencials van asegurat que una multitud s'ha dirigit a la comissaria per protestar contra la detenció d'uns joves i que els agents de policia han començat a disparar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta de l'episodi violent més greu des del 28 de gener, quan efectius de les forces de seguretat van carregar contra els manifestants arreu del país. Llavors el president egipci, Hosni Mubàrak, va fer sortir l'exèrcit al carrer. A banda d'Al-Kharga, també hi ha hagut aldarulls a la ciutat de Port Saïd, al nord-est d'Egipte. Diverses persones han cremat el cotxe del governador i han encerclat la seu del govern provincial després d'una manifestació.

Aquests fets tenen lloc en la setzena jornada de manifestacions al Caire contra el règim de Mubàrak, que s'han traslladat de la plaça de l'Alliberament a la seu del Parlament egipci. A les protestes de la capital i diverses ciutats del país, com Alexandria i Suez, s'han afegit les mobilitzacions sindicals. La més important l'han protagonitzat milers de treballadors d'empreses del canal de Suez, que reclamen millores salarials i acabar amb la precarietat laboral. També hi ha hagut protestes de treballadors a Mahal·la, Quesna i Assuan.

stats