Internacional 24/04/2013

Els combats a Síria arrasen el minaret de la Mesquita dels Omeies d'Alep

El minaret era patrimoni de la UNESCO, que havia descrit la mesquita com una de les més maques del món

Ara
1 min

BarcelonaEls darrers enfrontaments a la ciutat siriana d'Alep han provocat la destrucció d'un dels més antics i emblemàtics minarets del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'agència de notícies Sana acusa els rebels de fer volar pels aires la torre de la Mesquita dels Omeies, del segle XI i patrimoni de la UNESCO. No obstant, els activistes culpen l'exèrcit del president sirià, Baixar al-Assad, de l'atac perpetrat amb un tanc.

La mesquita ha estat en mans dels rebels des de principis d'any, però tant ells com els seguidors del règim es segueixen disputant el control de l'àrea.

Altres parts del complex de la mesquita, descrita per la UNESCO com una de les "més boniques del món musulmà", ja van ser fortament danyades a causa dels en enfrontaments a l'octubre del 2012.

Activistes d'Alep denuncien que els trets d'un tanc han "destrossat totalment" el minaret de 45 metres.

Els rebels a punt de prendre el control d'una base militar aèria

Abans, rebels i forces del govern han viscut enfrontaments a prop d'Alep amb l'objectiu de controlat una base militar aèria.

Els rebels han aconseguit una posició clau a fora de l'aeroport de Minnigh aquest dimarts i han posat en marxa un operatiu aquest dimecres, segons activistes opositors.

El control de l'aeroport per part dels rebels suposaria un cop estratègic molt important per al govern.

stats