EGIPTE
Internacional 30/01/2011

Estats Units ofereix avions als turistes per abandonar el país en massa direcció Europa

La majoria de governs europeus també demanen als seus ciutadans a Egipte que marxin del país tant aviat com puguin.

Redacció
1 min

BarcelonaEstats Units ha ofert avions per a traslladar els seus ciutadans que vulguin abandonar Egipte cap a llocs segurs a Europa. Els avions començaran a sortir demà, segons un comunicat de l'embaixada. A més a més el país ha demanat a la població escampada pel país àrab que abandoni el país i que només viatgin en cas de necesitat extrema, segons informa Al-Jazira. Turquia també ha enviat dos avions per evacuar els ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des del Regne Unit, l'oficina d'afers estrangers també ha advertit als birtànics a Egipte d'abandonar el Caire, Alexandria i Suez i de no “jugar-se-la si no és estrictament necessari”.

Al Caire hi ha centenars de turistes tancats als hotels des de fa dos dies pendents de poder marxar del país. Els passatgers que arribaven ahir al Prat procedents de zones turístiques egícpies via el Caire van detallar que havien preferit no sortir de l'aeoport.

I anar de l'aeroport al centre de la ciutat ahir al vespre també era tot una odissea. “Els taxistes no les tenien totes perquè des de les sis estava decretat el toc de queda”, explica la nostra enviada especial al Caire, Carme Colomina.

stats