Marc Marginedas narra el seu segrest a Síria: "Has entrat dues vegades a Síria i t'ha sortit bé; però ara et matarem"

'El Periódico' publica aquest diumenge el primer capítol d''Història d'un captiveri'

Marc Marginedas va estar segrestat a Síria per un grup pròxim a Al-Qaida, conegut com a Estat Islàmic de l’Iraq i el Llevant (ISIL), entre el 4 de setembre del 2013 i el 2 de març del 2014, mentre exercia d'enviat especial d''El Periódico'. Un any després de ser alliberat, el periodista ha començat a publicar la crònica del seu captiveri, marcat per violència, les privacions i les situacions extremes, aquest diumenge. "Intentar dormir envoltat de guerrers jihadistes ajaguts en matalassos, amb un guardià a la porta armat amb un fusell d'assalt vigilant tots els teus moviments, és impossible, no es pot reposar. Al màxim a què es pot aspirar és a deixar-se emportar per un son lleuger, molt prim, una vigília plena de sobresalts i desvetllaments", diuen les primeres línies de la crònica.

El periodista ha decidit fer-ho en aquest moment perquè fins ara les vides dels seus companys segrestats, la majoria dels quals eren periodistes i cooperants, ja no corren perill. Alguns d'ells van ser alliberats, però altres van ser decapitats per membres de l'organització.

"Has entrat dues vegades a Síria i t'ha sortit bé; però ara et matarem": aquesta va ser la resposta que va rebre Marginedas després d'explicar a un dels segrestadors que només havia anat a Síria "per explicar al món exterior el patiment dels civils sirians". "Tu no ets un ostatge; tu ets un hoste", li va dir un combatent a Marginedas durant les primeres hores del seu captiveri, abans de mostrar-li el vídeo d'ell mateix posant un ganivet al coll d'un altre home segrestat.

En  aquest enllaç podeu llegir el reportatge complet.