Internacional 11/08/2012

Hillary Clinton es reuneix aquest dissabte amb la cúpula turca i l'oposició siriana a Istanbul

El principal objectiu de les converses serà accelerar la caiguda del règim d'Al-Assad i organitzar una transició democràtica a Síria

Efe
1 min

IstanbulLa secretària d'estat dels Estats Units, Hillary Clinton, es reunirà aquest dissabte a Istanbul amb el president, Abdullah Gül; el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, i el ministre d'Exteriors turcs, així com els representants de l'oposició siriana a l'exili per avaluar la crisi a Síria. Clinton va aterrar a l'aeroport d'Istanbul la matinada de dissabte després de finalitzar una gira africana que ha durat 11 dies, informa l'agència semipública turca Anadolu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abans de les reunions amb els president i el ministre d'Exteriors, Clinton es reunirà amb el seu homòleg turc, Ahmet Davutoglu, amb qui oferirà una roda de premsa conjunta.

El tema central de les converses serà un pla de cooperació per organitzar una transició democràtica un cop el règim de Baixar Al-Assad hagi caigut. Ens els darrers dies, Clinton ha declarat que el seu objectiu és "implantar molt aviat noves mesures amb la finalitat d'accelerar la caiguda del règim de l'actual president siri".

També s'espera que Clinton anunciï un augment de 5,5 milions de dòlars en l'ajuda humanitària als refugiats sirians.

L'agència Anadolu recull que bona part dels refugiats són a Jordània, malgrat que la xifra augmenta a Turquia amb l'arribada de més de mil persones cada dia en els darrers dies, i, segons les xifres oficials, ja supera les 50.000 persones. Aquest dissabte mateix han demanat asil a la província de Hatay 722 sirians, 52 dels quals són militars desertors.

stats