Iran

Iran anunciarà aquesta setmana 'nous èxits en matèria nuclear'

Teheran ha reiterat que la República islàmica no cedirà a cap amenaça d'occident. La primícia coincideix amb la celebració de l'aniversari de la revolució iraniana

El president de l'Iran, Mahmud Ahmadineyad, ha dit aquest dissabte que en pocs dies anunciaran 'grans i destacats avenços en matèria nuclear', sense precisar-los. El missatge l'ha llençat durant la celebració a Teheran del 33è aniversari del triomf de la revolució que va derrocar l'últim Sha de Pèrsia.

Gran part de la comunitat internacional, especialment els Estats Units i Israel, creuen que el programa nuclear té una vessant militar, fet que Teheran nega. Durant les últimes setmanes, els EUA i la Unió Europea, han intensificat les seves sancions a l'Iran i han pressionat a altres països per trencar les relacions comercials amb Teheran, fet que ha perjudicat notablement l'economia del país. A més, Washington i Jerusalem han advertit d'un possible atac sobre l'Iran si no suspèn el seu programa nuclear.

Teheran ha reiterat aquest dissabte que la República islàmica no cedirà a cap amenaça sobre el seu programa nuclear i ha advertit que Teheran prendrà les mesures necessàries.