IRAQ
Internacional 21/12/2010

El parlament aprova el nou executiu amb 42 carteres liderat pel primer ministre Nuri al-Maliki

El nou gabinet integra la majoria de faccions de la cambra iraquiana. Interior, Defensa i Seguretat Nacional continuaran ocupats pels ministres del govern anterior

Reuters
1 min
El primer ministre Nuri al-Maliki, envoltat de diputats.

Bagdad p { margin-bottom: 0.21cm; } El parlament de l'Iraq ha aprovat una trentena dels 42 ministeris del nou govern i ha acabat així amb nou mesos de paràlisi política arran de les eleccions, que no van donar un guanyador clar. El primer ministre Nuri al-Maliki, encarregat de la formació del nou executiu, hi ha integrat membres de la majoria de faccions de l'arc parlamentari iraquià. Malgrat tot, Al-Maliki no ha decidit encara qui ha d'ocupar càrrecs força importants, com Interior, Defensa i Seguretat Nacional. De moment s'ha decidit mantenir els ministres actuals d'aquestes carteres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre els membres designats del nou gabinet ministerial hi ha el fins ara ministre del Petroli, Hussein al-Xahristani, que ocuparà la vicepresidència d'Energia, el kurd Hoixiiar Zebari, que es manté la cartera d'Afers Estrangers, i el líder sunnita Rafie al-Esaui, que serà ministre de Finances. També formarà part del nou govern l'exprimer ministre Iiad Al·laui, el líder del partit més votat a les eleccions del març, que no va aconseguir formar govern.

Els inversors estrangers mantenen l'interès en la formació d'aquest govern, sobretot en el sector de l'energia. Precisament el nomenament d'Al-Xahristani com a vicepresident suposa un manteniment dels contractes fets fins ara amb empreses petrolieres per explotar jaciments.

stats