Treva humanitària de cinc hores a la franja de Gaza

Israel i Hamàs es comprometen a respectar l'alto el foc entre les 09.00 i les 12.00 hores d'aquest dijous per permetre l'evacuació dels ferits més greus i l'aprovisionament de la població de la franja

Israel i l'organització islamista palestina Hamàs s'han compromès aquest dijous a respectar la treva humanitària de 5 hores establerta de 9.00 a 12.00 hores amb l'objectiu de permetre l'evacuació dels ferits més greus i l'aprovisionament de la població de Gaza.

Hamàs ha acceptat l'alto el foc a última hora d'aquest dimecres, després que l'exèrcit israelià hagués anunciat que "cessarà totes les seves operacions a la franja de Gaza i no dispararà".

"Les faccions de la resistència han acordat acceptar l'oferta de l'ONU d'una treva de cinc hores per raons humanitàries", ha informat en un comunicat el portaveu de Hamàs, Sami Abu Zukhri.

Israel ha advertit, però, que "si Hamàs o qualsevol altra organització terrorista aprofiten aquesta finestra humanitària per llançar atacs contra civils israelians o blancs militars, l'exèrcit respondrà amb fermesa i de forma contundent".

La treva va ser sol·licitada per l'enviat especial de l'ONU per a l'Orient Mitjà, Robert Serry, arran, segons diversos mitjans, de la mort dimecres en una platja de Gaza de quatre menors per un bombardeig de la marina israeliana.

Es tracta del primer alto el foc acceptat per les dues parts des que fa 10 dies es va iniciar l'ofensiva militar israeliana 'Marge Protector', que fins ara ha fet més de 220 palestins morts i un israelià, a més de 1.500 ferits palestins.