Publicitat
Publicitat

ISRAEL

Condemna sense precedents al país

L'expresident israelià Moshe Katsav, sentenciat a set anys de presó per violació i agressió sexual

Tres jutges del Tribunal de Districte de Tel-Aviv han condemnat l'excap d'Estat per violar dues vegades una exfuncionària quan era ministre de Turisme (1996-1999)

L'expresident d'Israel Moshe Katsav ha estat condemnat a set anys de presó per violació i agressió sexual. Es tracta del primer excap d'Estat israelià que rep una sentència d'aquestes característiques. Tres jutges del Tribunal de Districte de Tel-Aviv han sentenciat Katsav, que havia estat declarat culpable d'aquests delictes el desembre de l'any passat. Llavors l'expresident que havia negat tots els càrrecs.


Katsav estava acusat per haver violat dues vegades una exfuncionària quan era ministre de Turisme, entre el 1996 i el 1999, i per haver agredit sexualment dues funcionàries més quan Katsav era president del país, entre el 2000 i el 2007. L'excap d'estat d'Israel també ha estat condemnat a dos anys de llibertat condicional i a pagar indemnitzacions a les demandants que sumen al voltant de 25.000 euros en total. Els jutges han ordenat ingressi a la presó el 8 de maig. Els advocats de Katsav ja han anunciat que apel·laran la sentència.


El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha valorat que la sentència i demostra que cap ciutadà d'Israel està per sobre de la llei. En un discurs a Tel Aviv, Netanhahu ha assegurat que era un dia “de tristesa i vergonya, però també d'estima profunda i orgull pel sistema israelià de justícia”.

Més continguts de