ISRAEL
Internacional 22/03/2011

L'expresident israelià Moshe Katsav, sentenciat a set anys de presó per violació i agressió sexual

Tres jutges del Tribunal de Districte de Tel-Aviv han condemnat l'excap d'Estat per violar dues vegades una exfuncionària quan era ministre de Turisme (1996-1999)

Agències
1 min
L'expresident israelià Moshe Katsav, a la sortida dels jutjtats de Tel Aviv.

Tel Aviv p { margin-bottom: 0.21cm; } L'expresident d'Israel Moshe Katsav ha estat condemnat a set anys de presó per violació i agressió sexual. Es tracta del primer excap d'Estat israelià que rep una sentència d'aquestes característiques. Tres jutges del Tribunal de Districte de Tel-Aviv han sentenciat Katsav, que havia estat declarat culpable d'aquests delictes el desembre de l'any passat. Llavors l'expresident que havia negat tots els càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Katsav estava acusat per haver violat dues vegades una exfuncionària quan era ministre de Turisme, entre el 1996 i el 1999, i per haver agredit sexualment dues funcionàries més quan Katsav era president del país, entre el 2000 i el 2007. L'excap d'estat d'Israel també ha estat condemnat a dos anys de llibertat condicional i a pagar indemnitzacions a les demandants que sumen al voltant de 25.000 euros en total. Els jutges han ordenat ingressi a la presó el 8 de maig. Els advocats de Katsav ja han anunciat que apel·laran la sentència.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha valorat que la sentència i demostra que cap ciutadà d'Israel està per sobre de la llei. En un discurs a Tel Aviv, Netanhahu ha assegurat que era un dia “de tristesa i vergonya, però també d'estima profunda i orgull pel sistema israelià de justícia”.

stats