PRÒXIM ORIENT
Internacional 27/09/2011

Israel aprova la construcció de 1.100 habitatges en zones ocupades de Jerusalem Est

L'Autoritat Nacional Palestina considera que es tracta de la "resposta d'Israel" a la proposta de reiniciar les negociacions de pau

Efe
1 min
Eslògans per la independència de Palestina en un mercat de la part antiga de Jerusalem. REUTERS

JerusalemEl govern israelià ha aprovat aquest dimarts la construcció de 1.100 habitatges en un barri del sud de la ciutat de Jerusalem, sobre territori palestí ocupat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

S'erigiran els edificis als costats del barri meridional de Guiló, davant de la ciutat palestina de Beit Yala, i més enllà de l'anomenada "Línia verda", la frontera reconeguda internacionalment de Cisjordània des del 1967.

L'aprovació del pla de construcció en territori ocupat coincideix en el moment en què el Consell de Seguretat ha començat a debatre la petició de Palestina per ser admesa a l'ONU com un Estat membre de ple dret amb les fronteres anteriors a 1967 i amb Jerusalem Est com a capital.

La resposta palestina

El negociador en cap de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Saep Erekat, ha dit aquest dimarts que el projecte de construcció de 1.100 habitatges en una zona al sud de Jerusalem ocupada el 1967 i reivindicada pels palestins, és la "resposta d'Israel" a l'última proposta del Quartet per reiniciar les negociacions de pau.

En un comunicat, després de l'aprovació aquest dimarts dels habitatges per una comissió urbanístia del Ministeri israelià d'Interior, Erekat "condemna" la decisió i la qualifica de "bufetada a tots els esforços internacionals per protegir les dliuïdes perspectives de pau a la regió".

stats