Internacional 17/11/2012

Israel mobilitza 75.000 reservistes i intensifica els bombardejos sobre Gaza

L'exèrcit israelià fa moviments armats amb tropes, blindats i buldòzers a prop de la frontera amb Gaza i continuen els bombardejos. Els atacs han matat un altre líder del braç armat de Hamàs, i el nombre de morts s'eleva a 31. Hamàs ha fet caure míssils a Jerusalem per primera vegada en tot el conflicte

Agències
2 min
Soldats israelians instal·len un campament a la vora de la frontera amb Gaza, aquest divendres / ATEF SAFADI / EFW

Jerusalem / GazaEl govern d'Israel ha aprovat aquest divendres a la nit la mobilització de 75.000 reservistes en el marc de l'ofensiva 'Pilar defensiu', en un indici més que es dirigeix amb un pas decidit cap a una invasió terrestre de la franja de Gaza.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, havia aprovat hores abans, després de la caiguda de coets a prop de Jerusalem i Tel Aviv, una petició especial de l'exèrcit d'ampliar la mobilització de reservistes per sobre dels 30.000, xifra a què havia donat llum verda aquest dijous.

Israel està fent moviments armats amb tropes, blindats i buldòzers molt a prop de la frontera amb Gaza, i continua atacant-la amb bombardejos. Fonts de Hamàs han confirmat als periodistes que aquesta nit l'aviació israeliana ha realitzat una sèrie de bombardejos intensos que tenien com a objectiu, entre altres, l'oficina d'Assumptes Civils del ministeri de l'Interior de Hamàs.

Israel mata un líder de Hamàs i tres palestins a Gaza

D'altra banda, l'exèrcit israelià ha matat aquest divendres el líder del braç armat de la milícia de Hamàs, dos dels seus germans i un veí en un atac aeri al centre de Gaza, segons que han informat fonts mèdiques i testimonis.

Ahmed Abu Jalal, un dels líders de les Brigades Azedin Al Kassem, ha estat víctima d'un atac aeri a l'est del camp de refugiats d'Al Mughazi, segons el portaveu del ministeri de Sanitat de Hamàs, Ashraf al Qedra. L'exèrcit israelià ha dit que està investigant la informació.

L'atac eleva a 28 el balanç palestí de morts, i a uns 270 el de ferits des de l'inici de l'operació "Pilar defensiu", a més dels tres civils israelians morts aquest dijous per un coet llançat des de la franja. Prop de la meitat dels morts palestins són civils, entre els quals hi ha set nens, tres avis i dues dones, segons indica a la premsa el ministre de Sanitat del Govern de Hamàs a Gaza, Moufid Mujalalati.

Primers míssils a Jerusalem en 40 anys

Aquest divendres també ha estat el dia en què, per primer cop des que va començar el conflicte, un míssil de llarg abast disparat des de Gaza ha caigut a Jerusalem, concretament a una zona deshabitada dels afores de la ciutat, poc després que les sirenes antiaèries hi sonessin per primera vegada des de la Guerra del Golf.

El coet, el llançament del qual ha reivindicat Hamàs, no ha causat ni ferits ni destrosses.

stats