Publicitat
Publicitat

Israel

Israel nega l'apel·lació de dos presos palestins en vaga de fam

Zaer Halahle i Bilal Diab estan empresonats sense saber de què se'ls acusa ni les proves que existeixen contra ells. 1.600 palestins presos a Israel estan en vaga de fam per aconseguir una millora de les seves condicions

El Tribunal Suprem israelià ha refusat aquest dilluns l'apel·lació de dos presos palestins en vaga de fam contra la seva situació. Zaer Halahle i Bilal Diab estan empresonats sense saber de què se'ls acusa ni les proves que existeixen contra ells. "La Cort ha refusat la petició de Halahle i Diab, fet que significa que hauran de romandre a la presó fins que finalitzin les ordres de detenció administrativa contra ells, que poden prolongar-se indefinidament", ha explicat un membre de la ONG palestina Adamir, que defensa els drets dels presoners.

Els dos palestins fa 70 dies que no ingereixen aliments i Amnistia Internacional ha demanat la seva alliberació perquè considera que estan sent sotmesos a un tracte "cruel, inhumà i degradant" i que les seves vides "corren perill".

El tribunal, però, considera que el fet que estiguin en vaga de fam és irrellevant a l'hora de decidir sobre el període de detenció i ha permès que aquesta continuï.

Els palestins lluiten per una millor situació a les presons d'Israel

Almenys 1.600 palestins presos a Israel es van sumar el passat 17 d'abril a una vaga de fam que diversos companys havien iniciat al febrer. Deu dels detinguts han sigut hospitalitzats després que la seva salut patís un greu deteriorament. Els moviments palestins Hamàs i Jihad Islàmica han amenaçat de prendre represàlies si algun d'ells mor.

Els presos exigeixen, entre d'altres coses, la millora de les seves condicions d'empresonament, l'abolició des càstigs d'aïllament i que se'ls permeti estudiar i rebre visites familiars. A més, exigeixen que s'acabin les batudes nocturnes i els escorcolls a familiars.

Més continguts de