PRÒXIM ORIENT
Internacional 26/03/2012

Israel talla el contacte amb el Consell de Drets Humans de l'ONU

Tel Aviv respon així a la iniciativa de l'organisme d'investigar els assentaments de colons a Cisjordània i Jerusalem est

Agències
1 min

Tel AvivEl ministeri israelià d'Afers Estrangers ha anunciat aquest dilluns que ha decidit tallar les relacions amb el Consell de Drets Humans de l'ONU, amb seu a Ginebra. El motiu de disputa és que l'organisme ha anunciat que obre una investigació per estudiar les conseqüències dels assentaments de colons tant a Cisjordània com a Jerusalem est.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El ministeri d'Afers Estrangers ha pres la decisió de trencar tot tipus de contacte amb aquesta organització", ha afirmat el portaveu del ministeri, Yigal Palmor, i ha especificat que aquesta mesura encara no s'ha notificat al Consell.

Un iniciativa "hipòcrita"

El 22 de març, Ginebra va condemnar l'anunci d'Israel de construir nous habitatges en territori ocupat a Cisjordània i Jerusalem est perquè suposa una trava als processos de pau i una amenaça per a la solució de dos estats i la creació d'un estat palestí independent.

Llavors el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va denunciar la iniciativa com a "hipòcrita", argumentant que el Consell de Drets Humans disposa d'una "majoria automàticament hostil a Israel". L'organisme, que compta amb 47 estats membres, va votar a favor d'aquesta disposició –la d'investigar i condemnar els assentaments jueus– per 36 vots a favor, inclosos els de la Xina i Rússia. Els Estats Units va votar-hi en contra. El Pakistan va ser l'encarregat de presentar el text.

stats