Internacional 12/09/2012

L'administració Obama veu un complot en l'atac al consolat de Líbia

Washington reclama justícia per l'assassinat del seu ambaixador a Bengasi i declara l'estat d'alerta en totes les seus diplomàtiques d'arreu del món

Agències
1 min
Barack Obama i Hillary Clinton a la Casa Blanca. AFP

El CaireAlerta màxima en totes les seus diplomàtiques dels Estats Units al món. L'ha declarada aquest dimecres l'administració Obama després de l'atac al consolat nord-americà a Bengasi l'11 de setembre, que va acabar amb la mort de quatre treballadors, entre ells l'ambaixador dels EUA a Líbia. Tot i que la primera explicació de l'assalt ha estat l'agitació d'una multitud arran de la difusió d'un vídeo produït als Estats Units que es burla del profeta Mahoma, Washington ja treballa en la pista que estan davant d'un complot per destruir la seu diplomàtica nord-americana a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Pentagon ja ha enviat 50 'marines' de suport a Líbia per enfortir la seguretat al seus edificis diplomàtics i el departament d'Estat ha indicat a tot el seu personal que si no és "estrictament necessari" que marxi del país, a banda que ha aconsellat als seus ciutadans no viatjar-hi per por a nous atemptats.

Un atac premeditat

L'administració Obama investiga si l'atac a Bengasi estava planejat des de feia temps ja que les protestes davant de l'ambaixada al Caire van tenir un to molt més diferent que a la ciutat Líbia, on es va entrar al complex amb morters i granades.

Obama demana justícia

"No us equivoqueu: treballarem conjuntament amb el govern libi per portar a la justícia els assassins que han atacat la nostra gent", va dir ahir a Obama en un comunicat televisat des del jardí de la Casa Blanca, acompanyat de la secretària d'Estat, Hillary Clinton.

stats