Líbia
Internacional 24/05/2011

Washington convida els rebels libis del Consell Nacional de Transició a tenir representació als EUA

Turquia s'acosta també al CNT. Aquest dies la cúpula del govern turc s'ha reunit amb el líder dels opositors libis a Ankara

Redacció
1 min

BengasiEl subsecretari d'Estat nord-americà encarregat del Pròxim Orient, Jeffrey Feltman, ha anunciat avui a Bengasi (Líbia) que els Estats Units "conviden" els rebels libis a tenir representació a Washington.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En nom del president, Barack Obama, he remès una invitació formal al Consell Nacional de Transició perquè obrin una representació a Washington (...) i estem contents que l'hagin acceptat", ha dit Feltman en roda de premsa.

Aquesta visita oficial confirma que els EUA consideren el CNT un interlocutor "legítim i creïble", segons el mateix departament d'Estat.

Ankara també accepta els rebels

Per la seva banda, el govern turc ha donat també un primer pas per reconèixer els rebels libis i ha rebut recentment el líder del CNT, Mustafà Abdul Jalil, a Ankara, segons la premsa turca.

Els rebels, però, s'haurien queixat que, malgrat tot, Turquia no s'ha distanciat encara del règim de Muammar al-Gaddafi.

stats