Egipte
Internacional 02/12/2010

L'oposició denuncia manipulació i abandona la cursa electoral pendent de la segona volta

Els partits opositors al president Mubàrak rebutgen els escons guanyats en les eleccions de diumenge perquè consideren que van ser falsejades i es retiren del segon torn

Laia Gordi
1 min
El cap del partit opositor Wafd, Al Sayed al Badawi, envoltat de simpatitzants.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El partit liberal Wafd i el principal grup opositor al govern de Hosni Mubàrak, els Germans Musulmans, han declarat que abandonen la cursa parlamentària abans que s'acabi el 5 de desembre, perquè és un frau. Els dos partits, que van perdre durament als comicis de diumenge, afirmen que va haver-hi manipulació, coacció i d'altres trampes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“És el moment, allò va ser més que horrible i un frau a gran escala mai vist en d'altres comicis, Mubàrak ha donat a l'oposició el millor regal que podia donar-li”, diu el membre de l'oposició Hassan Nafaa, que afegeix que espera que la situació conduirà els grups opositors a unir-se i demanar un canvi polític.

Els analistes diuen que el govern vol apartar els islamistes i d'altres veus crítiques abans de les eleccions presidencials de 2011. El Wafd controlava 12 seients al parlament i diumenge en va aconseguir 2 a la primera volta. Els Germans Musulmans tenien 88 escons, una 5a part, i el dia 28 en van aconseguir només 26.

stats