BAHRAIN

Milers de xiïtes es manifesten contra Al-Khalifa

Un home mor en els enfrontaments entre la policia i els assistents al funeral de la primera víctima a Bahrain des que van començar les revoltes

Milers de xiïtes s'han manifestat a Bahrain després de la mort d'un home en els enfrontaments entre la policia i els assistents al funeral del jove mort dilluns a la marxa contra el govern. Unes 2.000 persones han escortat el fèretre d'Ali Mushaima des de l'hospital fins a casa seva. Les dues morts obren la porta a nous enfrontaments entre els xiïtes -majoria al país- i les forces de seguerat sunnites afins al règim d'Al-Khalifa. Els manifestants, encoratjats per les revoltes a Tunísia i Egipte, demanen la renúncia del primer ministre, que governa el país des de la proclamació de la independència el 1971.


La pobresa, l'atur i els intents del govern per equilibrar la demografia nacionalitzant sunnites estrangers han provocat que els xiïtes surtin als carrers per exigir el final del règim, l'alliberament dels presos polítics i la creació d'una nova constitució. “Necessitem un govern del poble, no només de la família Khalifa”, ha dit un manifestant.

Etiquetes

Més continguts de