Síria
Internacional 17/02/2012

Mor a Síria un prestigiós periodista de 'The New York Times'

El guanyador del Pulitzer Anthony Shadid, que ha documentat el Pròxim Orient durant dues dècades, ha mort aquest dijous mentre treballava a Síria, on havia entrat d'amagat. La causa de la mort ha estat presumptament un atac d'asma

Ara
2 min
Imatge d'arxiu del periodista Anthony Shadid. / TURKISH FOREIGN MINISTRY / REUTERS

BarcelonaEl periodista Anthony Shadid, corresponsal durant quasi vint anys al Pròxim Orient, ha mort aquest dijous a Síria. La causa de la seva mort ha estat, aparentment, un atac d'asma mentre treballava sobre el terreny, segons informa la web de 'The New York Times', diari per al qual treballava actualment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Shadid, de 43 anys, havia cobert diversos conflictes al Pròxim Orient i ha estat un dels periodistes més destacats que han explicat les revoltes àrabs del darrer any. Va ser un dels quatre periodistes capturats per les forces líbies mentre cobria el conflicte al país l'any passat.

Al llarg de la seva carrera, Shadid ha treballat per a 'The New York Times', 'The Washington Post', 'The Boston Globe' i l'agència The Associated Press. Va guanyar el premi Pulitzer en dues ocasions per la seva feina de documentació de la guerra de l'Iraq i les seves seqüeles.

Tyler Hicks, el fotògraf de 'The New York Times' que l'acompanyava, ha transportat el seu cos fins a Turquia. Segons Hicks, Shadid, que patia asma i duia la medicació, havia començat a mostrar símptomes mentre tots dos es preparaven per marxar de Síria dijous. Els símptomes, diu Hicks, van escalar fins a convertir-se en un atac mortal.

Shadid feia una setmana que treballava a Síria, recopilant informació de l'Exèrcit Sirià Lliure i altres elements armats de la resistència contra el govern del president Baixar al-Assad. El règim, que controla estrictament l'activitat de periodistes estrangers al país, no havia estat informat de la seva missió per al rotatiu nord-americà.

'The New York Times' ofereix un recull de vídeos de Shadid sobre el terreny.

stats