EGIPTE

La resposta de la Casa Blanca

Obama respon al discurs de Mubàrak demanant que concreti les reformes anunciades

El president dels EUA diu al seu homòleg que “la violència no resoldrà els clams” i li exigeix que “respongui les aspiracions del poble egipci”


El president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat al seu homòleg egipci, Hosni Mubàrak, que faci “passes concretes” per consolidar les reformes polítiques, socials i econòmiques que Mubàrak ha anunciat en un discurs als egipcis aques matí.

“La violència no resoldrà els reclams”, ha advertit Obama a Mubàrak poques hores després de la seva compareixença del president egipci i d'haver parlat amb ell per telèfon durant mitja hora.

El president nord-americà ha assenyalat que el moment de la crisi a Egipte “s'ha de convertir en un moment de promesa” per a aquest país. “Els Estats Units tenen una aliança molt estreta amb Egipte, i hem cooperat en molts assumptes... però també volem deixar clar que les reformes -polítiques, socials i econòmiques- són necessàries, i cal que responguin a les aspiracions del poble egipci”, ha enfatitizat.

Finalment, Obama ha condemnat la violència d'ambdues parts en el conflicte. Per una banda, ha instat a Mubàrak a fer passos concrets per consolidar les reformes promeses i, per l'altra, ha demanat als manifestans que protestin de forma pacífica. El dijous passat, Obama ja va dir a través del canal de YouTube de la Casa Blanca que el govern de Mubàrak ha de reforçar el sistema polític.


Etiquetes

Més continguts de