PALESTINA
Internacional 07/01/2011

L'exèrcit israelià mata per error un palestí a Cisjordània en una operació i "lamenta" els fets

Les forces armades d'Israel disparen a un home d'uns 65 anys en una incursió per detenir cinc militants del grup islamista Hamàs i admeten que s'han equivocat

Agències
1 min

Hebron p { margin-bottom: 0.21cm; } Les forces armades israelianes han admès que han matat per error un palestí d'uns 65 anys en una operació aquesta matinada a la ciutat d'Hebron, al sud del territori ocupat de Cisjordània. A través d'un comunicat, l'exèrcit d'Israel ha assegurat que “lamenta el resultat de l'incident” i ha obert una investigació per esbrinar com s'han produït els fets. Tot i això, ha defensat l'acció. Durant l'operació s'han detingut cinc membres del grup islamista Hamàs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'home ha rebut els trets de soldats israelians quan era al dormitori de casa seva, just una planta per sobre d'on vivia un militant de Hamàs. La dona de la víctima assegura que ha escoltat diversos trets i després s'ha trobat el seu home estès a terra en un bassal de sang.

Aquesta és la segona vegada en menys d'una setmana que un palestí no armat és abatut per les forces armades israelianes. Diumenge un soldat israelià va disparar a un home que s'apropava a un control fronterer de Cisjordània. A més, una dona va morir divendres per la inhalació de gas lacrimogen llançat per l'exèrcit d'Israel després d'una manifestació contra el mur d'aquest territori palestí ocupat.

stats