Internacional 02/09/2013

El règim sirià diu que la intervenció nord-americana "podria beneficiar Al-Qaida"

Baixar Al-Assad adverteix que "està preparat per afrontar qualsevol atac exterior"

Ara
2 min
Faisal Mekdad assegura en una entrevista a la BBC que el terrorisme podria augmentar amb la intervenció militar a Síria. BBC

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors sirià Faisal Mekdad ha dit a la BBC que qualsevol acció militar dels Estats Units contra Síria "augmentaria el suport d'Al-Qaida i els seus afiliats". A més, ha afegit que aprofundiria l'"odi cap als americans" i desestabilitzaria tota la regió al Pròxim Orient.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el president Baixar Al-Assad ha respost a la diplomàcia nord-americana que està preparat per afrontar qualsevol atac exterior. Alhora, ha assegurat davant la televisió estatal que continuarà la lluita contra el "terrorisme recolzat per alguns països de la regió tant com pels occidentals, principalment pels Estats Units".

El règim sirià també ha demanat a les Nacions Unides que "previngui qualsevol atac contra Síria" i que atenguin a "les seves responsabilitats" per trobar una solució política al conflicte, en una carta del representant sirià a l'ONU Bashar Jaafari al secretari general Ban Ki-moon i a la presidenta del Consell de Seguretat Maria Cristina Perceval, segons l'agència estatal de notícies SANA. Jaafari ha reclamat al Consell de Seguretat que "mantingui el seu paper en prevenir l'ús de la força fora del marc legítim internacional".

Les declaracions de Damasc arriben després que el secretari d'estat nord-americà John Kerry assegurés tenir proves que s'havia utilitzat gas sarín en els atacs del passat 21 d'agost, en el que van morir 1.429 persones.

Obama va decidir divendres passar pel Congrés la intervenció a Síria, que haurà de votar la setmana que ve. És per això que Faisal Mekdad ha acusat d'"indecisió" al president nord-americà i ha afegit que aquest titubeig demostra que Obama no ha pensat en totes les "conseqüències".

stats