Palestina
Internacional 20/07/2011

Mas evita posicionar-se sobre un Estat palestí

El president de la Generalitat buscaria el consens de la Unió Europea si hagués de decidir –hipotèticament– sobre la creació d'un Estat palestí

Redacció
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, va evitar ahir posicionar-se sobre un hipotètic reconeixement de l’Estat Palestí tot argumentant que si Catalunya pogués decidir a les Nacions Unides, buscaria el consens de la Unió Europea “perquè hi hagués una posició única sobre el plantejament”. Mas va afegir que tant Israel com Palestina són "pobles amics".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D’altra banda, Abbas va dir que seguint els principis del dret a decidir, reconeixeria Catalunya si es donés el cas.

El president de la Generalitat va rebre el líder palestí al Pati dels Tarongers i després hi va mantenir una reunió al seu despatx a la Generalitat. Mahmud Abbas arribava d'un viatge a Madrid i de visitar la seu de la Unió per la Mediterrània, tot buscant suports per Palestina. El primer projecte d'aquest òrgan, amb vocació d'unir tots els països que envolten el mar, serà justament a Gaza. El projecte vol portar aigua a la ciutat i la Generalitat finançarà part del projecte. Mas va destacar que "des del Govern de Catalunya farem tot el que puguem, en un moment que hem de reduir pressupostos, per mantenir els programes de cooperació que Catalunya té amb Palestina".

Palestina a l'ONU

Abbas va defensar ahir una opció de màxims, la de portar primer la decisió de portar el reconeixement d'un estat palestí a la 66a Assamblea de les Nacions Unides el setembre. De fet, va aclarir durant la roda de premsa que va mantenir amb Artur Mas després de la reunió bilateral, que el primer pas serà presentar la petició al Consell de Seguretat i després a l'Assamblea, on l'Autoritat Nacional Palestina ja és reconeguda per 117 països.

stats