Internacional 02/02/2013

Un activista d'extrema esquerra, autor de l'atemptat suïcida a l'ambaixada dels EUA a Ankara

El suïcida portava sis quilos d'explosius i una granada de mà quan va fer volar l'entrada lateral de la seu diplomàtica. Tenia 40 anys, estava malalt de càncer i era membre d'una organització il·legal d'extrema esquerra

Efe
1 min
Forenses analitzant divendres el lloc de l'atac a Anakara. REUTERS

AnkaraEl presumpte terrorista suïcida que va immolar-se divendres en una entrada lateral de l'ambaixada dels Estats Units a Ankara era militant d'una organització de l'extrema esquerra que tenia càncer, segons han informat aquest dissabte les autoritats locals. L'oficina del governador d'Ankara ha declarat aquest dissabte que el suïcida portava sis quilos d'explosius i una granada de mà quan els va fer-se explotar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atacant, identificat com a Ecevit Sanli, de 40 anys, era membre il·legal de l'organització d'extrema esquerra DHKP-C, i l'havien alliberat de la presó el 2001 arran de les conseqüències d'una vaga de fam l'any anterior i per un diagnòstic de càncer. "La família n'ha confirmat la identitat", ha dit l'oficina de governació en un comunicat, tot afegint que la identificació definitiva es farà a través de proves d'ADN.

En l'explosió hi va morir un guàrdia turc de l'ambaixada, dos més van resultar ferits, una reportera de televisió es va fer ferides greus tot i que el seu estat ha millorat després d'una operació de quatre hores.

stats