Internacional 27/12/2010

Un atac dels EUA deixa 18 morts al Pakistan

Míssils disparats des d'un avió espia no tripulat dels EUA, els anomenats “drones”, contra un vehicle al nord-est del Pakistan han deixat 18 morts

Agències
1 min
Un avió espia no tripulat dels EUA, els 'drones'

Islamabad p { margin-bottom: 0.21cm; } L'atac ha tingut lloc a la població de Mir Ali, a 25 km de Miranshah, la principal ciutat a la regió de Waziristan. Els atacs dels EUA són força freqüents al nord i al sud de Waziristan, on suposadament s'amaguen talibans i membres d'Al-Qaida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant el 2010 hi ha hagut més d'un centenar d'aquests atacs dels EUA, la majoria al nord de Waziristan.

“Quatre míssils han impactat en el vehicle i dos en la població”, ha explicat un policia pakistanès.

Les identitats dels morts encara no es coneixen, però els oficials creuen que la majoria són pakistanesos i no afganesos o combatents àrabs.

No hi ha hagut encara una confirmació independent de l'incident. Habitualment els grups insurgents confirmen els fets però discuteixen el nombre de morts.

Els atacs amb “drones” serveixen a l'exèrcit nord-americà per matar caps de la insurgència talibana al Pakistan, però també s'ha denunciat que pel camí moren innocents.

Els atacs han posat l'opinió pública britànica en contra dels “drones” i el govern pakistanès ha criticat que amb aquest sistema s'alimenta el suport als insurgents.

Els militars dels EUA o la CIA no confirmen normalment les operacions amb “drones”, però els especialistes diuen que només l'exèrcit dels EUA té desplegats aquest tipus d'avions a la regió.

stats