ATEMPTAT
Internacional 01/01/2011

Una explosió mata 21 persones al davant d'una església a Egipte

Es tracta d'un dels atemptats més sagnants perpetrat a Egipte els darrers anys i el més greu contra la comunitat cristiana al país, que representa el 10% de la població.

Agències
1 min
Egipte

El Caire21 persones han mort i 43 han resultat ferides com a conseqüència d'una explosió ocorreguda al davant d'una església cristiana, a Alexandria (Egipte). Segons va informar el portaveu del ministeri de Salut, Abdel Rahman Shahin, els ferits han estat traslladats a hospitals d'aquesta ciutat i d'El Caire.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat va ser perpetrat al davant de l'església d'Els Sants, al barri alexandrí de Sidi Bishr, quinze minuts després de la mitjanit. Dins del temple hi havia prop d'un miler de fidels.

En un primer moment, es pensava que l'artefacte explosiu estava col·locat dins d'un vehicle verd que es trobava aparcat allà, però les autoritats egípcies han descartat aquest extrem i treballen amb la hipòtesi d'un terrorista suicida. Entre els ferits hi ha vuit musulmans, incloent-hi un agent de seguretat i tres persones que estaven protegint automòbils.

La forta explosió ha deixat restes de les víctimes estesos pel carrer on es va produir l'atemptat, que ha causat danys en edificis propers, com ara a una mesquita situada al davant del temple cristià.

En les darreres setmanes, organitzacions terroristes iraquianes, vinculades a Al Qaeda, han perpetrar diversos atacs contra cristians d'aquest país, en protesta per la suposada desaparició de dues dones egípcies que eren cristianes i es van convertir a l'islam.

stats