JORDÀNIA
Internacional 10/02/2011

El rei aprova un nou govern després de la dimissió de l'anterior per les protestes populars

L'anterior govern va dimitir en pes després de les protestes del passat 1 de febrer. EL nou primer ministre ha inclòs líders de la majoria de faccions polítiques del país.

Agències
1 min
Foto de família del nou govern de Jordània.

AmmanEl rei Abdal·lah II de Jordània va ametre ahir un decret per aprovar el nou govern del recent nomenat primer ministre Maruf Bajit, consitutït després de la dimissió del gabinet anterior el passat 1 de febrer per les protestes a tot el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quatre ministres de l'antic executiu, liderat per Samir Rifai, conserven el lloc: el titular d'Exteriors, Nasser Judeh, el de l'interior, Saad Surour, i el de Finances Muhamad Abu Hammur, segons l'agència de notícies estatal Petra.

En el nou govern, Bajit ha incòs figures d'esquerres i vinculades al panarabisme, com per exemple l'editor en cap del diari independent Al Arab al Youm, Taher Aduan, designat ministre d'Estat per Assumptes de Mitjans de Comunicació. També, el columnista Tareq Masarweh dirigirà el ministeri de Cultura, mentre que al president de l'Associació d'Advocats Jordans, Hussein Megali, se l'ha escollit ministre de Justícia.

El grup dels Germans Musulmans jordà i el seu braç polític, el FAI, ha refusat unir-se al nou executiu i ha preferit seguir dins el grup de l'oposició per assegurar-se que es tiren endavnt vertaderes reformes per dissoldre el Parlament i organitzar eleccions netes.

stats