REVOLTA A EGIPTE
Internacional 30/01/2011

S'aixeca el toc de queda a Egipte

El pais s'ha despertat aquest matí, d'un dia feiner, sense el toc de queda tot i que el moviment als carrers és inferior a qualsevol altre dia laborable

Redacció
1 min
El Caire es desperta buscant tranquil·litat i estabilitat

BarcelonaEgipte i la seva capital, El Caire, comença aquest matí a recuperar el seu ritme habitual. El toc de queda s'ha acabat a les 8 del matí (hora local), però els carrers no mostren el ritme que seria habitual.Durant la nit, la vigilància patrulles civils armades amb pals i barres metàl·liques han vigilat els carrers, ajudant així a l'exèrcit per evitar el saquejament de botigues.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest matí, després que acabés el toc de queda, aquests piquets civils han començat a retirar-se i s'han aixecat les barreres instal·lades en molts carrers de la capital per vigilar els accessos. El metro del Caire funciona sense interrupcions, però el transport públic és mínim. La situació és especialment preocupant a la ciutat de Suez perquè, segons la cadena de televisió Al-Jazeera, l'exèrcit no procura per aquesta ciutat.

Avui s'esperen avanços en el terreny polític. Des que dimarts van esclatar les protestes, el president del país, Hosni Mubàrak, ha de formar un nou govern després de nomenar el general Ahmed Shafiq com a nou primer ministre i el general Omar Suleimán com a vicepresident de la República, un càrrec que no havia ocupat mai ningú des de l'ascens al poder de Mubàrak l'any 1981.

stats