REVOLTA A EGIPTE
Internacional 30/01/2011

L'oposició egípcia vol liderar la transició

El grup Germans Musulmans i el premi Nobel El-Baradei volen trobar-se amb l'exèrcit per estudiar la sortida de Mubàrak del país

Agències
1 min
Militars egipcis inspeccionen un vehicle

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Els Germans Musulmans, el major grup opositor egipci, i l'organització encapçalada pel premi Nobel de la Pau Mohammed El-Baradei han creat un comitè per analitzar amb l'exèrcit el final del règim de Hosni Mubàrak.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El dirigent dels Germans Musulmans, Saad Katatni, ha explicat a l'agència Efe que "el comitè podria mantenir demà una reunió amb responsables militars per analitzar un possible canvi del règim a Egipte".

Katatni ha assenyalat que aquest comitè, integrat per l'il.legalitzat grup islàmic i l'anomenada Assemblea Nacional pel Canvi, de caràcter laic i que aglutina diferents moviments opositors, vol estudiar amb l'Exèrcit la sortida de Mubàrak del país, la formació d'un Govern transitori i la celebració de comicis lliures.

De moment, ahir, el president va nomenar Omar Suleiman, cap dels serveis d'intel ligència, com a responsable de la vicepresidència, i el també general Ahmed Shafiq va rebre l'ordre de formar govern, després de la renúncia, a petició de Mubarak, del gabinet anterior presidit pel civil Ahmed Nazif.

stats