TERRITORIS PALESTINS
Internacional 12/03/2011

L'exèrcit israelià busca l'autor de cinc assassinats en un assentament jueu de Cisjordània

Cinc membres d'una família han mort aquesta matinada a ganivetades a la colònia jueva d'Itamar. Les tropes israelianes han començat una operació a diverses poblacions

Efe
1 min
Soldats israelians fan guàrdia en un dels punts de control, situat a Hawara.

Ramal·lah p { margin-bottom: 0.21cm; } Cinc israelians han mort aquesta matinada per un atac a la colònia jueva d'Itamar, al sud-est de Nablus, segons ha confirmat l'exèrcit israelià. L'assentament està situat al nord del territori palestí ocupat de Cisjordània. L'atac s'ha produït contra els pares i els seus tres fills, que han estat morts a ganivetades mentre dormien a casa seva. Es tracta de l'atemptat més greu contra israelians des del març del 2008, quan un palestí va entrar en una escola religiosa jueva a Jerusalem i va matar vuit estudiants amb una arma automàtica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit d'Israel ha aïllat completament la ciutat de Nablus i ha posat en marxa un desplegament ampli amb controls a totes les carreteres d'accés. Les tropes impedeixen d'aquesta manera l'entrada o la sortida de qualsevol vehicle en aquesta població. L'operació de recerca de l'autor dels assassinats també s'ha estès a poblacions com Hawara.

D'altra banda, el primer ministre palestí, Salam Fayad, ha condemnat l'assassinat d'aquests cinc habitants d'una colònia jueva. Fayad ha defensat la resistència popular no violenta en un acte a la població cisjordana de Beit Yala.

stats