Publicitat
Publicitat

PALESTINA

Les faccions palestines signen l'acord de reconciliació

Onze grups, entre ells Hamàs i Al Fatah, pacten la formació d'un govern provisional i la celebració d'eleccions d'aquí a un any per posar fi a la divisió entre Gaza i Cisjordània

Les faccions palestines han signat al Caire l'acord de reconciliació proposat la setmana passada per Al Fatah i Hamàs per a la unitat nacional. Onze grups palestins han acordat establir un nou govern provisional i celebrar eleccions d'aqui a un any per acabar amb la divisió entre Cisjordània i Gaza. L'acord arriba després d'un any i mig de negociacions, amb Egipte com a mediador, i s'acabarà de tancar demà a la capital egípcia en un acte amb la presència del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon i l'alta representant de la Unió Europea, Catherine Ashton. El cap de l'oficina política de Hamàs, Jaled Meshal, i el líder de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbàs, signaran el document de reconciliació.

 

L'acord de les faccions palestines no ha estat vist amb bons ulls pel president d'Israel, Benjamin Netanyahu, que ha assegurat que “el pacte entre Hamàs, que crida a la destrucció d'Israel, i Al Fatah hauria de preocupar tots els israelians i els que aspiren a aconseguir la pau entre el nostre país i Palestina”. Netanyahu té la intenció de dissuadir l'acord palestí dirigint-se a la comunitat internacional.

Etiquetes

Més continguts de