Internacional 28/10/2012

L'assetjament sexual a les dones es dispara durant la Festa del Sacrifici al Caire

Prop d'un centenar d'homes han sigut detinguts per assetjar sexualment dones egípcies i estrangeres durant la festa musulmana. El fenomen, recorrent en les festivitats del Caire, comença a aparèixer als mitjans egipcis

Efe
2 min

El CaireAlmenys 93 joves van ser detinguts al Caire durant el primer dia de la Festa del Sacrifici, acusats d'assetjar sexualment dones egípcies i estrangeres, segons ha informat aquest diumenge el diari estatal 'Al Ahram'. Els arrestos es van practicar divendres a zones de la capital normalment freqüentades pels joves durant aquests dies de festa, en què les famílies solen sortir al carrer per visitar i reunir-se amb els seus familiars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

'Al Ahram' subratlla, així mateix, que el primer ministre egipci, Hisham Qandil, ha anunciat que el seu govern prepara un projecte de llei per augmentar les penes als que cometin assetjament sexual, que ha repuntat al país durant aquesta festa, una de les més sagrades del calendari musulmà.

El fenomen, recorrent en les festivitats al Caire però que amb prou feines apareixia als mitjans de comunicació durant l'ara enderrocada dictadura de Hosni Mubàrak, s'ha estès de tal manera que aquest diumenge ocupa les portades d'alguns diaris nacionals.

Nova atenció a un fenomen enquistat

Així, apareix tant al rotatiu independent 'Al Masry al Youm' com a l'opositor 'Al Tahrir', que publica una foto de diversos joves intentant tocar el cul a dues noies velades. Davant la creixent problemàtica, diversos voluntaris han llançat la campanya 'He vist assetjament' per denunciar, conscienciar i registrar cada cas durant l'Aid, que acabarà demà.

L'activista Hala Mustafà, que participa en aquesta iniciativa, ha assegurat avui a Efe que aquesta festa està sent escenari d'"una campanya ben organitzada d'assetjament sexual". "Ara, quan els adolescents, que solen tenir entre onze i quinze anys, veuen una noia que volen assetjar utilitzen un xiulet per cridar altres joves i convidar-los que cacin la víctima", ha assenyalat Mustafa. Segons va poder constatar Efe, durant aquest cap de setmana i amb motiu de les vacances per l'Aid, grups de menors han inundat el centre i altres zones de la capital, on les dones eren objecte d'assetjaments verbals, i fins i tot físics.

stats