REVOLTA A EGIPTE
Internacional 31/01/2011

Mubàrak encarrega al seu vicepresident que dialogui amb l'oposició

Oman Suleiman haurà de parlar amb les forces polítiques per estudiar possibles modificacions de la Constitució

Redacció
1 min
Els manifestants en contra de Mubàrak s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Tahrir del Caire

BarcelonaEl president egipci, Hosni Mubàrak, ha encarregat al vicepresident del país, Omar Suleiman, que obri un diàleg amb les forces polítiques egípcies per estudiar possibles reformes de la Constitució, segons ha anunciat aquest darrer en un missatge televisiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El president m'ha encarregat contactar ràpidament amb totes les forces polítiques per obrir un diàleg sobre totes les qüestions actuals referides a les modificacions constitucionals", ha dit Suleiman.

El recentment nomenat vicepresident, que va prendre possessió dissabte, ha afegit que Mubarak li ha encomanat que es compleixin les resolucions del Tribunal d'Apel·lació sobre les queixes dels resultats de les darreres eleccions parlamentàries "d'una manera ràpida i honesta".

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'oposició va denunciar nombroses irregularitats en els comicis, celebrats entre els passats novembre i desembre, i va acusar el règim de Mubàrak d'haver comès un frau massiu.

En el pla econòmic, Suleiman ha assenyalat que el mandatari ha demanat als responsables governamentals "prendre mesures per poder recuperar la confiança en l'economia egípcia".

El vicepresident ha citat entre aquestes reformes pendents la de lluitar de manera més eficaç contra la corrupció i la pobresa, i aconseguir un major equilibri entre els preus i els sous de la població.

stats