PRÒXIM ORIENT
Internacional 18/01/2012

Una ofensiva israeliana mata dos palestins a la franja de Gaza

El primer atac mortal israelià a la franja de Gaza des del 30 de desembre s'ha saldat amb dos morts. El govern ha dit que el seu objectiu era una brigada terrorista que volia col·locar una bomba al mur fronterer

Reuters
1 min
Homes palestins miren el cos de Mohamed Abu Awda, després que aquest fos mort en un atac israelià aquest matí. / SAID KHATIB / AFP PHOTO

GazaUn atac israelià amb avions i tancs ha matat dos palestins prop del mur fronterer que separa Israel de la franja de Gaza, controlada per Hamàs. Segons fonts sanitàries palestines, un home ha mort al lloc dels atacs i un segon home ha mort després a l'hospital per les ferides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una portaveu de l'exèrcit israelià ha confirmat l'atac, i un comunicat de les forces armades afirma: "Avions i soldats han identificat una brigada terrorista que estava col·locant un artefacte explosiu prop de la tanca de seguretat al nord de la franja de Gaza". El comunicat diu que aquest és el segon intent el 2012 de militants palestins de situar una bomba en una zona de la frontera on els militars israelians patrullen habitualment.

Cap grup militant palestí ha reclamat les víctimes com a membres.

Aquest és el primer atac militar amb morts a la franja des del 30 de desembre, quan un atac aeri israelià va matar el líder d'una facció inspirada en Al-Qaida.

stats