EGIPTE
Internacional 02/02/2011

L'oposició no afluixa i mantindrà les protestes

Una vegada s'ha conegut que el president egipci renuncia a les pròximes eleccions presidencials, els grups opositors asseguren que continuaran amb les protestes

Redacció
1 min
Manifestants a la plaça Tahrir

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'anunci del president egipci, Hosni Mubàrak, que renuncia a la reelecció però es mantindrà en el càrrec fins a les eleccions del setembre no ha satisfet l'oposició i els manifestants que s'han concentrat aquest dimarts a la plaça Tahrir. Els manifestants han deixat clar que continuaran en aquest espai i que mantindran les protestes fins que hi hagi "eleccions lliures".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El premi Nobel de la Pau del 2005, Mohammed ElBaradei, un dels líders de l'oposició, ha apuntat que Mubàrak “com de costum, no ha escoltat aquesta gent”, en referència a tots els protestants. “La gent vol que marxi. Desitjaria que els hagués escoltat”, ha afegit ElBaradei.

Mubàrak, qüestionat durant les manifestacions dels últims vuit dies, ha apostat per una transició ordenada i pacífica i ha assegurat “la participació de totes les forces polítiques” en aquest procés. Per a això, ha dit que permetrà les reformes polítiques necessàries i que ha encarregat al vicepresident obrir un procés de diàleg amb l'oposició.

stats