Internacional 24/04/2011

Un policia palestí mata un israelià prop de la tomba de Josep

Quatre persones més han resultat ferides

Efe
2 min

JerusalemUn israelià ha mort i quatre han resultat ferits avui per trets d'un policia palestí contra el seu vehicle quan tornaven d'una visita clandestina a la tomba del patriarca Josep, als afores de la ciutat palestina de Nabulus, a Cisjordània. Les autoritats palestines han informat que el policia va obrir foc després d'"identificar moviments sospitosos", assenyala l'Exèrcit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets van passar de matinada a la sortida de la tomba del patriarca bíblic Josep, visitada sovint de forma clandestina per religiosos jueus (principalment del grup Hasid Breslov) que no volen esperar la visita al lloc que l'Exèrcit israelià protegeix un cop al mes. Segons els mitjans israelians, un grup d'ultraortodoxos jueus del grup Hasid Breslov s'havia desplaçat a resar a la tomba en tres cotxes. Quan abandonaven el lloc, van creuar sense aturar-se un control policial palestí i llavors els van disparar des d'un tot terreny.

La víctima mortal ha estat identificada com Ben-Yosef Livant, un home de 24 anys, natural de Jerusalem i nebot de la ministra de Cultura, Limor Livnat, que va morir després d'arribar, greument ferit, a una base militar israeliana propera. Dos dels ferits, de 20 i 17 anys d'edat, van arribar a un assentament jueu a prop de Nabulus des d'on van ser evacuats a l'hospital amb ferides entre moderades i greus.

L'agència palestina Maan ofereix una versió bastant diferent, segons la qual "desenes de colons ultra-ortodoxos armats" van entrar a la tomba i les forces de seguretat palestines els van recordar que no podien estar allà sense coordinació prèvia. En lloc d'obeir les ordres, els colons van treure les seves armes i van apuntar als policies palestins, segons Maan. L'Autoritat Nacional Palestina (ANP) ha detingut diversos policies per interrogar-los sobre succés, segons mitjans israelians.

stats