Publicitat
Publicitat

REVOLTA A SÍRIA

Les forces del règim van impedir el trasllat de ferits a l'hospital i van llançar gasos lacrimògens

La policia siriana mata 37 persones a les manifestacions d'ahir

L'Organització Nacional siriana per als Drets Humans ha publicat una llista amb els noms de les 30 persones que van perdre la vida a les protestes de Deraa i localitats veïnes. També informa de la mort de set persones a la ciutat d'Homs i en dues zones rurals de Damasc

Almenys 37 persones van morir per trets de la policia en les protestes que van tenir lloc ahir, divendres, a Síria, la majoria a la ciutat meridional de Deraa i el seu entorn, ha denunciat l'Organització Nacional siriana per als Drets Humans.

A la seva pàgina web, l'organització va denunciar que les forces de seguretat sirianes van perpetrar a Deraa crims contra civils desarmats, van impedir el trasllat de ferits a l'hospital de la ciutat i van llançar gasos lacrimògens.

Activistes de drets humans consultats ahir per Efe van oferir una xifra de 17 víctimes mortals a Deraa. L'organització també ha indicat que les autoritats van detenir indiscriminadament manifestants i van irrompre en habitatges a la recerca de grups armats, a Deraa i altres ciutats. Per la seva banda, fonts del Ministeri de l'Interior van afirmar que 19 membres de les forces de seguretat havien mort per trets d'homes armats

Pel que fa a la resta de víctimes mortals, l'ONG va assenyalar que a la ciutat d'Homs, al nord de Damasc, van morir tres persones i dues van resultar ferides, amb trets al cap i les cames. A més, es van produir quatre morts en àrees rurals de la província de Damasc, tres d'elles a Harasta i una a Doma, escenari de forts enfrontaments la setmana passada.

"El que passa a Síria és una violació flagrant als drets i les llibertats de la majoria del poble sirià", va denunciar l'ONG. L'organització va instar el règim sirià a posar fi a l'assetjament de la premsa i de les cadenes de televisió per satèl·lit i va demanar que permeti visitar les zones de les protestes per poder informar dels fets. Finalment, va subratllar la necessitat que les autoritats reemplacin la repressió policial pel compliment a les demandes del poble i l'alliberament dels centenars de detinguts durant les protestes.


Més continguts de