Publicitat
Publicitat

El president del Iemen posa pegues a signar l'acord de la transició

Sàleh diu que no vol abandonar el país per signar i que ho vol fer des de la ciutat de Sanà. L'oposició recela d'aquesta maniobra

El president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, diu ara que vol signar l'acord de transició de poder a la ciutat de Sanà i no a Riad, tal com estava previst avui, segons han confirmat fonts oficials. El motiu de Sàleh per no voler-se desplaçar a Riad és que no vol marxar del país en les circumstàncies actuals.

Una font del govern ha detallat, a més a més, que el dirigent signaria com a president del partit governant, el Congrés General Popular, i no com a cap d'Estat.

El Consell de Cooperació del Golf va forçar aquest pacte amb el dirigent del Iemen fa una setmana. El document estableix un termini d'un mes després de la signatura per traspassar el poder al vicepresident i convocar eleccions presidencials i parlamentàries dos mesos després.

L'oposició veu en aquesta decisió del president una possible maniobra per burlar el compromís adquirit i considera vital que el pacte porti la signatura de Sàleh.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT