Internacional 26/10/2012

Esclata un cotxe bomba a Damasc, violant la treva promesa

Segons l'agència Reuters, l'atemptat hauria tingut lloc prop d'un parc infantil provocant desenes de víctimes i ferits

Ara
1 min

BarcelonaLa treva temporal promesa per a aquest divendres i fins diumenge a Síria amb motiu de la festivitat religiosa ha començat a fracassar ràpidament en diverses províncies després d'unes primeres hores de calma, segons han informat activistes i grups de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La xarxa d'activistes sobre el terreny, Comitès de Coordinació Local (CCL), ha denunciat que, a mig matí, el nombre de violacions de l'alto el foc decretat amb motiu de la Festa del Sacrifici arribava a les 95, segons han pogut documentar els seus col·laboradors. Els Comitès també han apuntat que almenys 26 persones han mort avui com a conseqüència de la violència. La majoria de víctimes mortals s'han registrat a Idleb, al nord-est, a Homs, al centre, a Damasc i Alep.

El president de l'Observatori Sirià dels Drets Humans, Rami Abderrahman, ha reconegut a Efe que la "treva s'ha enfonsat". Aquest mateix grup també ha afirmat la mort d'almenys 15 persones, entre elles soldats governamentals. Abderrahman, entre altres accions violentes, ha recalcat l'explosió d'un cotxe bomba a Damasc, tot i que no ha causat víctimes, i també ha posat èmfasi en un atac amb morters a l'aeroport militar de la capital.

El portaveu d'una de les unitats de l'Exèrcit Sirià Lliure (ELS) ha assegurat a Efe que el seu grup, que principalment es troba a Damasc i als voltants, no es compromet amb la treva i pot atacar el règim si aquest llança ofensives.

stats