Pakistan
Internacional 21/05/2011

Un atac contra un camió cisterna de l'OTAN causa una quinzena de morts

Un grup armat vinculat als talibans pakistanesos ha reivindicat l'autoria de l'atac

Agències
1 min
Els camions de l'OTAN, cremats / REUTERS

IslamabadAlmenys quinze persones han mort i tres han resultat ferides com a conseqüència de l'atac contra un camió cisterna de l'OTAN al pas fronterer de Torkham, a la regió tribal pakistanesa de Khyber, fronterera amb l'Afganistan. L'explosió d'una bomba ha fet que el camió cisterna s'incendiés i la majoria de les víctimes han mort per cremades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el relat d'una font oficial a l'agència de notícies EFE, dos camions cisterna més de l'OTAN també han estat atacats a la mateixa regió del Pakistan. Per Khyber transcorre el principal pas terrestre cap a l'Afganistan, que l'OTAN utilitza per transportar els subministraments per a les tropes desplegades al país veí. Es calcula que per aquesta via entren a l'Afganistan un 40% dels subministraments de l'OTAN.

Les Brigades Abdullah Azzam, un grup armat afiliat als Talibans Pakistanesos, ha reivindicat l'autoria de l'atac contra els vehicles de l'OTAN. "És la nostra jihad contra els americans, volem evitar que subministrin a l'OTAN des del nostre territori", ha dit el portaveu del grup armat a l'agència de notícies Reuters.

stats