Publicitat
Publicitat

Pakistan

Onada de violència

Un atemptat reivindicat pels talibans provoca més de 25 morts en un funeral

Un portaveu talibà diu que és una represàlia pel suport de les tribus locals a l'operació de les forces de seguretat pakistaneses contra la insurgència

Almenys 25 persones han mort aquesta matinada en un atac contra un seguici fúnebre a la província de Khyber Pakhtunkhwa, al nord-est del Pakistan. Les autoritats locals van explicar que el funeral era per la dona d'un ancià paixtu, grup que s'oposa als talibans. En el seguici hi participaven militants antitalibans, va assegurar al policia. L'atac s'ha situat a al zona de Matània, que acull diversos grups tribals antitalibans, que sovint són blanc de l'atac dels insurgents.

Un portaveu dels talibans va reivindicar l'atemptat a la cadena britànica BBC, afirmant que era una represàlia pel suport de les milícies tribals locals en l'operació contra els talibans que en les darreres setmanes duen a terme les forces de seguretat pakistaneses.

L' atac es produeix un dia després que com a mínim 26 persones morissin i més de 120 resultessin ferides en una explosió amb cotxe bomba en una gasolinera a la ciutat de Faisalabad, al nord-est del país, acció que també  va ser reivindicada pels talibans.

Més continguts de