França
Internacional 15/05/2011

Dominique Strauss-Khan: una llarga carrera d'èxits, però també d'escàndols

Agències
2 min
Dominique Strauss-Khan en una sessió de l'FMI / Reuters

ParísA França l'anomenen per les sigles del seu nom i cognom: "DSK". Tres lletres que avui omplen totes les portades de la premsa digital, ja Dominique Strauss-Khan, de 62 anys, era un dels candidats del Partit Socialista francès per a les presidencials del 2012 més ben situat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Catedràtic d'Economia i ministre de finances francès entre 1997 i 1999, se'l considera l'arquitecte de la recuperació econòmica de França i de la seva capacitació per adoptar l'euro. Un escàndol de corrupció el va obligar a deixar l'executiu de Lionel Jospin al 1999, tot i que més tard va ser absolt.

Strauss-Kahn va predre les primàries socialistes al 2006 davant de Ségolène Royal. Però poc després el guanyador de les presidencials, l'actual president francès Nicolas Sarkozy, el va proposar com a candidat per presidir el Fons Monetari Internacional (FMI).

Un any després d'estrenar-se en el càrrec al capdavant del FMI, va esclatar la pitjor crisi econòmica mundial des de la II Guerra Mundial. El seu pas per la institució financera ha estat marcat no només per la seva voluntat de fort lideratge i de situar la institució al centre de les respostes a la crisi, sinó també per la polèmica. Al 2008 se'l va invesitgar per un suposat cas d'abús de poder. Més tard, també se'l va acusar d'haver mantingut relacions amb una treballadora del FMI. La noia va deixar el seu lloc de treball i Strauss-Kahn va demanar disculpes a través d'un correu electrònic, on reconeixia que havia estat "un greu error de judici". Strauss Khan està casat en terceres núpcies amb l'experiodista de la televisió francesa Anne Sinclair i té quatre fills.

Strauss-Kahn s'havia de reunir avui amb la cancellera alemanya Angela Merkel a Berlín per parlar sobre el rescat internacional a Grècia, ja que l'FMI és responsable d'una tercera part del paquet econòmic, però la trobada ha estat anul·lada.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats