Internacional 18/04/2013

El Parlament alemany aprova amb una àmplia majoria el rescat de Xipre

Tant el partit d'Angela Merkel com l'oposició socialdemòcrata han acceptat que s'ajudi l'illa mediterrània amb 10.000 milions d'euros

Efe
1 min

BerlínLa càmera baixa alemanya ha aprovat aquest dijous amb una àmplia majoria el rescat de Xipre. Entre altres mesures, es contempla que el Mecanisme Europeu d'Estabilitat doni al país 10.000 milions d'euros per sanejar, principalment, la banca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'un total de 602 diputats presents en el ple alemany, 487 hi han votat a favor. A més dels diputats dels partits de la coalició governamental –cristianodemòcrates, socialcristians bàvars i liberals– també han aprovat les ajudes l'oposició socialdemòcrata i els Verds.

Responen així al "seriós risc de contagi" que existia cap a altres economies europees, com l'espanyola, si no s'actuava, tal com havien apuntat el Banc Central Europeu i la Comissió Europea.

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha recordat abans de la votació que "Xipre es troba en una situació dramàtica" i que el país està en crisi perquè té un "sobredimensionat sector bancari". Un problema que se solucionarà, ha afirmat, quan entri en funcionament l'organisme europeu de supervisió bancària que controlarà com a mínim els tres bancs més grans de cada país de la zona euro.

stats