Costa d'Ivori
Internacional 11/12/2011

La poca participació marca les legislatives a la Costa d'Ivori

El partit de l'expresident Gbagbo, detingut per crims contra la humanitat, ha boicotejat els comicis i no s'ha presentat. El partit de l'actual president és el favorit per emportar-se la majoria d'escons

Efe
1 min

AbidjanLa poca participació i una relativa tranquil·litat han marcat aquest diumenge les eleccions parlamentàries a la Costa d’Ivori, un país que fa només vuit mesos va sortir d’una crisi política que va deixar més de 3.000 morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Uns 25.000 agents de policia s'han desplegat per tot el país per garantir la seguretat i, malgrat que la la jornada ha transcorregut amb normalitat, les autoritats han trobat tres cadàvers a la ciutat de Buake, al nord del país, sense precisar els detalls de la mort.

El partit de l’expresident Laurent Gbagbo, detingut a l'Haia pendent de ser jutjat per crims contra la humanitat, ha boicotejat els comicis i no s'ha presentat.

El partit de l’actual president, Alassane Ouattara, l'Agrupació dels Republicans, és el preferit, seguit del Partit Democràtic de Costa d'Ivori (PDCI). És probable que ambdós partits es reparteixin la majoria dels escons.

Els resultats es coneixeran durant aquesta setmana.

stats