Alemanya
Internacional 25/03/2012

El partit del Merkel guanya a l'estat de Sarre el primer test electoral de l'any

Els liberals de l'FDP s'enfonsen i perden la representació al parlament regional

Ara
1 min
Els candidats de la CDU, satifets

BarcelonaLa primera cita amb les urnes a Alemanya aquest 2012 ha acabat amb un respir per a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que l'any passat va patir diversos revesos electorals als lands on es van celebrar eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l'estat federat de Sarre, a tocar de França, la CDU de Merkel va obtenir el 35,2 per cent dels vots, mentre que els socialdemòcrates de l'SPD es van quedar amb el 30,2 per cent dels vots.

Els grans derrotats són el liberals de l'FDP, que governen en coalició a la República Federal, i que han perdut la representació al land del Sarre després d'obtenir només l'1,2 per cent dels vots.

La sorpresa l'han donat el Partit Pirata que acumula una nova victòria important a les eleccions regionals. Ha obtingut el 7,4 per cent dels vots.

Les eleccions a Sarre es van avançar després de la caiguda de la coalició de govern que formaven la CDU, l'FDP i els Verds.

Aquest 2012 s'esperen dues cites electorals més als lands alemanys i pel 2013 encara n'ho podria haver un parell més abans de les eleccions federals que seran passat l'estiu del 2013.

stats